Julen är snart här!

Skrivet av Eva Harrysson

6 december 2020

Örebrobloggen

Jag har fått den möjligheten  att öppna lucka 6 i Vårdförbundet Avdelning Örebros Julkalender 2020 .

Nu firar vi snart Jul med släkt och vänner och visst önskar vi alla att det ska bli en underbar Jul. Trots en galopperande Pandemi som påverkar alla våra liv så är det nu viktigt att ta hand om våra nära & kära på avstånd.

Många av vår medlems professioner i Vårdförbundet kommer tillbringa många av dessa helgdagar på arbetet.

En del av dessa medarbetare har inte haft något sammanhängande sommarledighet när vi andra hade det skönt i sommarsolen så var de tvungna att skjuta sin semester framåt för vår skull att vi fick den vård som vi behövde.

Nu till hösten så skulle denna semester komma så välbehövligt  men så blev det inte för många utan den drogs in nu när smittspridnigne är ett faktum igen.

Och anledningen till det är att alla inte tagit pandemins på allvar många har fortsatt sina liv som vanligt.

Alla måste förstå allvaret i COVID 19 det är ingen vanlig influensa utan en mer dödlig sjukdom även för den yngre befolkningen.

Jag vädjar till alla där ute låt denna Jul bli  fin för oss alla och  tänk inte bara på er själva.

Nu vill  jag att vi tillägnar de som arbetar i vården  och deras anhöriga för att de nu ställer upp igen med hårt arbete trots en ständig  närvarande oro att själv bli smittad.

Det är nu jätteviktigt att skapa julstämning för de om nu ska arbeta i helgerna.

På min arbetsplats i hemsjukvård väster Örebro kommun så köper vår enhet alltid  julgodis, blommor och julmat, och pynt förstås.

Vi försöker göra det så mysigt som möjligt för dem som arbetar över julhelgerna.

Låt oss alla hoppas att när vi sedan lägger det gamla året bakom oss att det nya året, 2021, blir lyckligare för hela mänskligheten än 2020 varit.

Vare sig man tror på Honom, eller inte är det väl ett gott budskap? Vänner, livet är så kort och skört.

Kanske är det som är meningen med livet, gåvan vi fått, att vara där för varandra? Jag tror det. För till sist, om vi äger all rikedom i världen, om vi har all makt här i världen, men inte har Kärleken, då är vi bara som ljudlösa ting.

Nu är Julen snart här och jag Önskar alla därute en fin och fridfull Jul!

Ta hand varandra därute och visa respekt för era medmänniskor och håll avstånd och ställ alla möten som inte är nödvändiga.

God Jul Önskar Eva Harrysson
Styrelseledamot Vårdförbundet Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!