” Ska du gå till andra sidan...”

Så sa många när jag efter nästan 10 år bestämde mig för att inte vara chef längre utan bli medarbetare istället.

Ganska lustigt egentligen då jag aldrig sett det som chefer och medarbetare befinner sig på olika sidor av, ja vadå? Vi ska ju, eller borde iaf vara på samma sida för en bra arbetsmiljö, god vård, verksamhetsutveckling, attraktiv arbetsplats mm.

Helena Nyrén heter jag och är leg sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård samt nyinvald i styrelsen i avdelning Örebro.

4 september i år började jag på ortopedoperation, USÖ som operationssjuksköterska med intentionen att jag skulle bli den bästa medarbetaren som jag kunde tänka mig själv iaf.
Låt mig säga så att det kanske inte helt har lyckats… Det är inte att jag inte försöker, men det är svårt att hålla sig ibland när jag tycker så ”bra” saker :-). Sen att starta med att säga att jag tänker börja jobba en del på facklig tid efter ett tag kanske inte hjälpte upp mitt uppdrag.

 Det som är extra roligt och spännande med mitt nya arbete är att få tillhöra en grupp igen.
Som chef är man inte en del av arbetsgruppen på det sättet. En ganska stor del av mitt uppdrag i vårdförbundet, avdelning Örebro kommer bli att arbeta mot chefsmedlemmarna i avdelning Örebro.
Jag har varit det själv och vet vilka svårigheter, frågor man har och att det ibland saknas plattformar till möten, beroende på var man arbetar. Chefsrollen kan vara det roligaste som finns men den kan också vara ensam. Där kan jag hjälpa till!

Sen det där med andra sidan, många sa det ånyo när jag blev invald i styrelsen i vårdförbundet. Att gå från chef till aktivt fackligt arbete, ”hö andra sidan nu igen va”? Fortfarande inte andra sidan! Vårdförbundet hade jag stort samarbete med som chef, bla genom den förtroendevalda som fanns på min enhet.
Vi arbetade ofta tillsammans för en god arbetsmiljö, god vård, tillgodose personalen verksamhetsutveckling mm. Så allt hör ihop och våra roller borde definitivt inte krocka om man som chef har en modig chef över sig.
Som vågar släppa lite på tyglarna och inse att mellanchefsrollen är svårt att ha men de är ofta väldigt kompetenta och ser möjligheterna som finns på den egna enheten. Med en god arbetsmiljö kommer vi långt och då blir vi förresten också en attraktivare arbetsplats. Kan ni redan nu förstå att jag brinner för arbetsmiljöfrågor? (Förresten jag har haft två verksamhetschefer som vågat tro på mig).

 

på återseende
Helena Nyrén styrelseledamot
Vårdförbundet, avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!