Agent 15:57 med rätt att strida!

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

7 mars 2016

Örebrobloggen

Du som anser att Sverige år 2016 är ett jämställt land har fel!

Kvinnor har inte samma förutsättningar och som män. Lägre lön, sämre arbetsmiljö, sämre vård. 

Vi har 13,2 % löneskillnad mellan kvinnor och män. Om du räknar på en arbetsdag mellan 08 -17 så arbetar kvinnor gratis efter kl. 15:57 varje dag. Män har betalt hela dagen. Jag anser att det pågår en strukturell lönediskriminering av halva befolkningen. Och jag undrar om du tänker göra något åt det? För du tycker väl inte att denna utstuderade uppenbara diskriminering är ok? skyddsombud1

Jag tänker strida för jämställdhet. Som kvinna, mamma och sjuksköterska i offentlig sektor möts jag ofta av irritation och nedlåtande kommentarer när ordet jämställdhet, genus eller jämlikhet berörs. Många anser att vi i Sverige ÄR jämställda och att ämnet därmed är uttjatat. Andra tror på att vi är födda såhär. Vårt sätt att leva är helt enkelt medfött! ( Lön och arbetsmiljöproblematik inkluderat).

Jag tänker vara med och förändra och kommer envist argumentera FÖR ett jämställt samhälle. Jag har BRA argument som är faktabaserade. Jag ger mig inte, även om vissa av er anser att jag är jobbig . Jag tänker påverka i alla forum jag kan, som att delta vid fotograferingen 15:57 – lön hela dagen.

Du som inte är emot jämställt samhälle (som av någon anledning inte vill att alla ska ha samma förutsättningar) tycker jag ska fundera ett varv till. Ni andra är varmt välkomna att delat i min jämställdhetsstrid!

Jämställdhet påverkar arbetsmiljö, pension, lön, arbetstidsfrågor, privatlivet och likvärdig vård. Det påverkar DITT liv. Det påverkar våra barns framtid.

Ann-Sofie Gustavsson
Agent 15:57 till er tjänst 🙂

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!