Så var det dags för ett nytt år igen. Hände inte det alldeles nyss? Jag vill minnas att vi nyss tog farväl av 2014 och hälsade 2015 välkommet. Tiden springer enormt fort. Nästan lika snabbt som alla anställda i sjukhusens korridorer….

 
2015 har varit ett tumultartat år med många händelser som kommer att etsa sig fast en lång tid framöver. Nyheterna har präglats av terrordåd, naturkatastrofer, flyktingkris, rasism och brutala mord. Visst känns det som om det gångna året tyngts av eländiga rubriker som manglats ut på löpsedlar och Tv-sändningar.

Och så har vi det där med den svenska sjukvården….hur har den mått under 2015?

Man kan väl lugnt säga att den skulle behöva skickas på rehabilitering….efter en intensivvårdsbehandling med massiva insatser.

Men nu är det dags att blicka framåt; 2016 – vad har du att bjuda på? Lönerörelsen är redan igång och den bristande bemanningen kanske kan ge en skjuts i löneutvecklingen och skapa större utrymme för lönespridning, dessutom så påbörjas nu ett långsiktigt arbete tillsammans med SKL med siktet inställt på hälsosamma arbetstider och tid för återhämtning. Är det klart imorgon? Nej, det är ju inte bara att lämna in en lista på hur VI vill ha det, det är en förhandling mellan två parter där man ska komma fram till något som ska gynna båda. Men ATT det faktiskt händer något måste ju ses som ett steg i rätt riktning!

Dags att dra på sig nyårsstassen, vare sig det är en glittrig blåsa eller en vit sjukhusuniform. Nu tar vi helg och firar av 2015 och blickar mot 2016- året då vi tillsammans arbetar för bättre villkor och en jämlik vård. Och det arbetet börjar redan nu.

2015-04-Life-of-Pix-free-stock-photos-night-red-fireworks-PhotostockeditorGott nytt år!

/ Åsa Mörner

Följ avdelning Örebro i sociala medier!