Lucka nummer 6 - Game of Thrones

Pernilla julTja, ni som inte sett Game of Thrones kanske kanske tycker att jag tappat vettet helt nu, men ni som har följt serien – häng med! Här kommer en liten saga.

 

 

”Det var en gång ett kungarike, med en mäktig kung, guld i överflöd, gröna skogar och snälla gudar. Alla levde lyckliga i fred och stillhet tills en dag då kungen plötsligt mördades. Ett krig bröt ut och runt om i landet utropade sig flera olika män till nya kungar. Kungen i norden, södern, kungen vid havet och flera andra. De krigade om vem som skulle ta över den riktiga tronen och hela riket. Alla trodde att just de var bäst lämpade och hade störst rätt att inta järntronen.

Vad människorna inte visste var att det i ett annat land, långt bortom havet, hade fötts drakar igen. Drakar som hade varit utdöda i hundratals år hade åter kommit till världen! Samtidigt som drakarna växte och blev starkare återvände magin till världen. Deras mor ville också ta över riket, då hon ansåg sig vara den rättmätige drottningen. Hon ville hämnas de som en gång drivit henne på flykt..

Nu vet jag inte än hur den riktiga storyn slutar, eftersom jag inte hunnit igenom alla böckerna, och tvserien inte nått sitt slut, så jag hittar på att drakarna slutligen flyger över det vidsträckta havet, och deras mor skapar fred och rättvisa igen åt det stackars folket.”

Jag tänker att kungarna som krigar och skapar blodbad liknar vissa beslutsfattare, som alla tror att de vet bäst.. (no offense dudes) Sen tänker jag mig att Vårdförbundet är lite grann som drakarna. En kraftfull makt som sakta men säkert växer sig starkare och snart tar över världen. Kanske inte med eldsprutande käftar som dödar allt i vår väg, utan mer som den faktor i samhället som till slut når fram och skapar trygghet, säkerhet och ett hållbart yrkesliv för oss alla. Vi växer oss allt starkare, vi får mer makt och det lyssnas till det vi har att säga. Det känns bra. Viktigt.

Vi ÄR lite som drakarna… och vi flyger just nu över havet till SKL, och andra, med fred, lite magi och svar på världens alla vårdmysterier!

God jul!

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!