Positiv feedback värmer!

Skrivet av Pernilla Bjering Dahlén

1 oktober 2014

Örebrobloggen

Jag pratade just med en medlem som behövde lönecoachning inför ett nytt uppdrag. Vi pratade en stund och jag gav några tips om vad som kan vara bra att fundera på innan man går in i sitt lönesamtal. Medlemmen blev nöjd med svaret och fick några nya tankar om hur hon skulle hantera det.

Sedan fortsatte vi prata en stund om vad Vårdförbundet gör, för hon ville berätta att hon tyckte att vi här i avdelningen gör ett så bra jobb! Snacka om att man blir glad över att få positiv feedback! =) Medlemmen gav mig – och jag är ändå ett rekryteringsproffs – ett NYTT inspel på vad som är ett gott skäl att vara medlem. Ett gott skäl som jag helt seriöst inte funderat på så mycket tidigare. Hon menade att hon fick en ökad kunskap och kompetens genom att vara medlem. Att facket är en kunskapsbank.

”Hur menar du då?” var jag tvungen att fråga. För jag hade nog i ärlighetens namn inte riktigt fattat det argumentet fullt ut själv.

”Jo, jag var tex på er kvällsföreläsning härom dagen med Anders Lundin. Han pratade om att ’våga det man inte törs’ och det gav mig mod att till exempel våga förhandla min lön nu. Tack vare att ni ordnade den aktiviteten fick jag kunskap om att jag själv kan påverka. Jag tycker att ni ordnar så mycket bra aktiviteter och varje gång så kommer ni med någon information eller tankeställare som gör att jag lär mig mer. Dessutom kan jag ju alltid ringa er och få mer kunskap om något som jag behöver.”

Ja, så är det ju faktiskt. En av Vårdförbundets uppgifter är givetvis att bistå med expertkunskap i frågor som rör arbetslivet och sprida information. Jag har inte reflekterat över att det kan vara ett skäl att vara medlem – att man får möjligheten att lära sig mer. Jag brukar mest rikta in mig på möjligheten att få hjälp när man behöver, och det är klart.. varje gång man får hjälp lär man sig ju något. Nästa gång kanske man kan reda ut en situation på egen hand?

Hur som helst så var det oerhört roligt att få positiv feedback på att det vi gör är bra. Vi människor behöver alla bli bättre på att tala om när någon gör bra saker och berömma ofta. Det är lätt att glömma bort det i en pressad och stressad vardag.

Kärlek till er alla medlemmar som kämpar på när det blåser hårt!
2013-03-17_11

Följ avdelning Örebro i sociala medier!