Taggad, laddad, redo! Nu kör vi!

partilogosDe senaste 14 dagarna så har jag och mina kollegor skrivit så tangentborden glött. Vi har presenterat en ny blogg dagligen, som på ett eller annat sätt har handlat om just denna dag; den viktigaste dagen i Sverige på hela året- valdagen.

Vi har skrivit om demokrati, om partipolitik, feminism, ledarskap och om val. Vi har författat många rader om hur vården ser ut, om vilka brister som finns; vi har till och med utmanat våra lokala politiker att anta en utmaning, en utmaning som Vårdförbundet utarbetat för att försöka skapa bättre villkor för de som utbildar sig men som också gynnar svensk sjukvård genom fler specialistutbildade sjuksköterskor.

Och tro det eller ej, majoriteten i Örebro läns landsting antog utmaningen! 20140521_181115

Slutsats: DET GÅR ATT PÅVERKA!

Vi kommer att fortsätta träffa politiker, vi kommer att blogga och vi kommer att ha möten och olika forum där vi diskuterar vad som behöver förändras och förbättras, för att skapa nya och bättre förutsättningar i vården. Det spelar ingen roll vem som antar rodret för att styra skeppet, vi kommer att vara där, vi kommer att vara med och påverka åt vilket håll skutan ska gå.

Vi vet att det funkar.

Jag vet dock inte, i skrivande stund, vem som kommer att styra, vare sig i landsting eller kommun, och jag vet inte vem eller vilka som kommer att bilda regering och leda vårt land under de närmaste fyra åren.

Idag är det val i vårt avlånga land. Ikväll är det valvaka. På måndag, fortsätter vårt arbete, nu börjar det, nu ska det bli verkstad av alla löften som våra politiker gått ut med under sin valpropaganda. Jag ser med spänning fram emot att fortsätta, och att börja arbetet med att påverka våra folkvalda politiker så att vi kan få bättre villkor och större möjligheter.

Kom igen Måndag! Jag är taggad!

 

 

Åsa Mörner

som vakar långt in på småtimmarna om det behövs, kaffepannan är laddad!

Följ avdelning Örebro i sociala medier!