20140603_10304420140603_085725

Efter en vår fullspäckad med politik, så som alltid, inledde vi den här gråmulna tisdagen med att möta representanter från Folkpartiet över en frukost. Självklart diskuterade vi vårdfrågor! Vad annars?!

Yvonne Nilsson, pensionerad sjuksköterska, numera aktiv politiker kom tillsammans med Kajsa Rosén, landstingspolitisk sekreterare, Åsa Johansson politiskt aktiv inom Örebro Kommun och Anna Ågerfalk, oppositionsråd i landstinget. Vi mötte upp med smaskiga mackor, starkt kaffe och goda argument om en utveckling i vården!

Vi diskuterade intensivt kring chefs-och ledarfrågor, kompetensförsörjning och akademisk specialisttjänstgöring, karriärvägar och karriärtjänster, amningsmottagning och klimakterierådgivning. Vi pratade också om det oundvikliga: sommarsituationen och den risk som låg bemanning och neddragna vårdplatser medför. Ett annat högaktuellt område som kom upp på tapeten var Primärvården och hur arbetsmiljön ser ut där.  Med andra ord: vi hann avhandla en hel del!

Åsa, Anna, Kajsa och Yvonne fick information från oss, både i muntlig och skriftlig form, likväl som vi fick mycket tankar, idéer och motioner från dem.

Vi fortsätter att samtala i höst och här och där dyker det upp en folkpartistisk politiker i dina skor!

Nästa vecka bjuder vi Socialdemokraterna på frukost.

Åsa Holm

Leg Sjuksköterska

Leg Barnmorska

Styrelseledamot avd Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!