Imorgon är det kongress!

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

4 maj 2014

Örebrobloggen

kongress 1
Jag ser fram emot Vårdförbundets kongressvecka med ångestblandad förtjusning. Jag har förmånen att delta som ett av avdelning Örebros 7 kongressombud. Det är stort, häftigt och en möjlighet att påverka framåt! Jag ska göra mitt bästa för att bidra till bra beslut för oss alla.

Under tiden pågår supervalåret för fullt. Och jag förväntar mig att ni som är politiskt valda vågar ta i vårdfrågan. Eller rättare sagt jag hoppas innerligt att ni vågar ta i frågan. Det går inte längre att blunda för att svensk sjukvård har problem. Det fattas personal, kompetens och tid. Arbetsmiljön stinker, patientvården har brister, kompetenta personer slutar och hela sjukvården blöder. Många har läst om vårdeländet eftersom 2013 blev året då vården tog plats i media. M Zarembas artikelserie, barnmorskeupproret, 24 K, patientberättelser och debattartiklar i massor. Det är svårt att blunda bort det uppenbara, även om många envist fortsätter att knipa ihop ögonen. Vården blöder och det räcker inte längre med plåster. Det krävs en helt annan behandling. Konstgjord andning och återupplivning kommer inte fungera i det långa loppet.

Det är ni politiker som ger förutsättning att rädda vården.

Du som är Vårdförbundsmedlem i avdelning Örebro – kom till politikerdebatten. Där ska vi tillsammans påverka vården och förutsättningar för våra yrkesgrupper.
Anmäl dig idag!

Det är NU det händer! Det är NU vi påverkar!

Ann-Sofie Gustavsson
Kongressombud Vårdförbundet avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!