Karriärkväll!

karriärkväll7

Igår kväll samlades ett härligt gäng studenter i termin 4-6 på O’Learys för att prata framtid och karriär!

Vad ska jag tänka på innan jag skriver på ett anställningsavtal, hur förhandlar jag lön, vad har jag för rättigheter och skyldigheter i yrkeslivet? Det var några av de frågor som vi redde ut under kvällen. Frågor om semester, arbetstider och lön kom från flera av studenterna.

Frågan kom också om varför man ska vara med i Vårdförbundet när man blir yrkesverksam.”Det känns dyrt med 250:-/mån när vi har betalt 150:- för tre år, vad är det jag betalar för?”
Vi tror att våra argument om medlemskap fungerade, vi hoppas i alla fall det! Rätten till bra kollektivavtal, coachning och goda råd, pepp inför förhandlingar, juridiskt stöd om man råkar i trubbel, tidningen Vårdfokus, roliga aktiviteter och möjligheten att påverka är en del av det Vårdförbundet erbjuder sina medlemmar och några av de skäl till att vi själva är med. Vi hoppas att alla andra också kan se värdet i det.

Våra blivande kollegor är en samling mycket engagerade människor, med många frågor och stort intresse för både villkor och professionsfrågor och det glädjer oss! Ett par av kvällens deltagare ville engagera sig mer, och vi konstaterar att vi kanske mötte ett gäng blivande förtroendevalda igår.

Vi ska göra allt vi kan för att fortsätta med karriärkvällarna och hoppas att konceptet sprider sig så att fler får möjligheten att delta. Tack till alla inblandade och deltagare för en sjukt kul kväll!

karriärkväll6 karriärkväll1 karriärkväll5 karriärkväll3

(För sakens skull vill vi vara tydliga med att Vårdförbundet aldrig bjuder på alkohol, detta får man handla själv om så önskas. Vi bjuder dock på glada miner och trevligt sällskap!)

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!