Lucka 16 - Mitt i julstressen

Skrivet av Rosa Olafsdottir

16 december 2013

Örebrobloggen

BloggkalenderJulstressen ökar inför den stundande högtiden. Vi är många som skall städa, pynta, baka, handla julklappar, skicka julkort, hälsningar och/eller paket till nära och kära. Vi skall handla mat och planera hur och när alla skall träffas och vad som skall tillagas. Utöver detta har vi ett arbete att sköta och ja önskan om en fridfull jul.

Hur lyckas vi med att skilja på våra måsten och vår egentliga kvalitets tid?  Väljer vi vad vi vill och mår bra av, eller kör vi bara på som vanligt och ställer upp på alla andras krav och förväntningar utan att tänka till ett litet tag. Det är bäst så.

Våra yrkesgrupper arbetar med att tillgodose andras behov hela dagarna och jag tror att det följer många av oss både i arbetet och i hemmet. Vår vilja att alla skall ha det bra och känslan av att vi möjligen kan lösa allas behov bara vi sträcker oss lite längre är en bra sak i grunden men vi måste alla kunna säga stopp någonstans innan vi bränner ut oss på andras och våra egna upplevda krav.

Jag vill skicka en önskan om att vi alla får den jul vi längtar efter. Tänk till vad du kan göra för att du skall må bra och för att få en lugn och harmonisk stund om julen? Svaret måste var och en hitta hos sig själv.

God Jul!

Rósa Ólafsdóttir
Barnmorska och Styrelseledamot Vårdförbundet avdelning Örebro

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!