Lucka 7 - Jultrött

Skrivet av Pernilla Bjering Dahlén

7 december 2013

Örebrobloggen

pernilla_julgran      Imorgon är det andra advent,
      då ska ljus nr två vara tänt!
      Tänker tillbaka på året som gått,
      på nya minnen jag fått.
      Det har varit ett händelserikt år
      för mig och mina tår.

 

Näää.. Hörni, jag kan vara den sämsta rimmaren någonsin, så jag tror jag lägger ner =)

Men det har i alla fall varit ett händelserikt år, fyllt av blandade känslor och massor av aktiviteter.
Framför allt har det varit roligt, energiladdat och spännande, både privat och i det fackliga uppdraget. Visst, det är tungt ibland när man inte riktigt räcker till och energin nästan runnit ut, men på något märkligt sätt hittar man tillbaka!

För att fylla på med energi nu till jul tänker jag dricka glögg, baka pepparkakshus, lyssna på skön musik, umgås med vänner och familj, slappa i soffan, läsa en bra bok, kanske skaffa mig en dejt annat än min son, dansa i köket när jag lagar mat, inte tänka på jobb och politik när jag är ledig, kolla på min favoritserie ”The Walking Dead”, ta en roadtrip, gå på en konsert och….. 

Och.., vänta nu. Hur ska det gå till?

Tomten – jag önskar mig lite fritid i julklapp, ok?

Det fackliga uppdraget tar tid. Det tar energi. Det tar musten ur en ibland så att man knappt orkar ta av sig kläderna på kvällen. Nu är jag trött i skallen, när jag arbetade kliniskt var jag trött i resten av kroppen.

Jag älskar mitt uppdrag trots att det tar tid. Trots att jag drömmer om jobbet på natten. Trots att det sista jag gör på kvällen är att kolla mailen.. För att det också GER mig energi.

Känslan av att hjälpa andra – den KÄNSLAN som uppstår när man faktiskt kan göra skillnad i någon annans liv.. Den är underbar! Den känslan är lika både i det fackliga och det kliniska och det är DEN KÄNSLAN som får mig att kliva upp på morgonen och sikta på att göra ett så bra jobb jag kan.

Idag ska jag beta av två saker på min lista här ovanför. Jag ska dansa i köket när jag lagar mat, till skön musik, och jag ska dricka glögg! SKÅL!

 

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!