En dag i biomedicinska analytikers skor!

Skrivet av Pernilla Bjering Dahlén

19 augusti 2013

Örebrobloggen

Den 13/8 fick biomedicinska analytiker vid fysiologiska kliniken besök av politikern Catrin Steen, MP. Vårdförbundets medlemmar bjöd in henne att ”Gå en dag i mina skor”. Här kommer hennes berättelse från dagen!

Citat:

”Efter en hel dags studiebesök på fysiologiska klinken har jag fått vara med det mesta som de har att erbjuda i undersökningsväg, vilket var mycket lärorikt och informerande.

Det mest fascinerande var nog att få se hur ett hjärt-EKG går till, både som vanlig ultraljudsundersökning och i 3D. Jag blev informerad om att det är få personer som kan hantera dessa undersökningar, så det kommer jag att ta med mig tillbaka till Miljöpartiet i landstinget.

Det blir också intressant att jämföra dessa insikter och mina nyförvärvade kunskaper med andra regioner.  Då vanliga studiebesök ofta bara består av ett par timmar och behandlar en specifik sak är jag tacksam för möjligheten att vara med en hel dag i verksamheten och få chansen att se hur en typisk dag på kliniken såg ut.

 Min uppfattning av kliniken är att all personal var trevlig, professionell och väldigt kunnig inom sina olika områden. Det var en strid ström av patienter under dagen, men jag upplevde aldrig att det var stressigt på kliniken. Stämningen var god och jag kände att jag verkligen fick nytta av mitt studiebesök. Med mig efter besöket har jag också ett nytt ord: armtåindex!”

 Om ett par veckor är det dags för ytterligare besök på Fysiologen,
då av Robert Mörk, S.

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!