Happy National Nurses Week 2013!

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

7 maj 2013

Örebrobloggen

I hela USA pågår just nu ”national nurses week”. Veckan startade traditionsenligt den 6 maj, pågår nu för fullt, och avslutas på Florence Nightingales födelsedag 12 maj. Då firas också vår gemensamma internationella sjuksköterskedag. Florence fortsätter att sätta prägel på dagar och event, långt efter sina strukturerade heroiska insatser under Krim kriget.

National nurses week har funnits i sin nuvarande form sedan börjat av 90- talet, och möjliggjorts genom upprepade förslag att införa nationellt firanden av sjuksköterskor till politiker och presidenter. Se historik om veckan här

I USA pågår alltså firande av sjuksköterskor hela veckan lång. Det innebär uppmärksamhet, tal och uppskattning till en respekterad och uppskattad profession. Till enskilda sjuksköterskor, studenter och hela arbetsplatser. Det är en lång hyllning till de män och kvinnor som arbetar som sjuksköterskor.  I år är veckans tema ”Delivering Quality and Innovation in Patient Care”. Och i tidningar och annonser beskrivs sjuksköterskeprofessionen som ”An art of science ”. Sjuksköterskor omnämns med respekt och uppskattning 🙂

Till alla mina fantastiska sjuksköterskekollegor världen över måste jag bara passa på att säga:

Happy National Nurses Week på er!!

Ann-Sofie Gustavsson
Leg sjuksköterska
Vice Ordf Vårdförbundet avdelning Örebro  

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!