Visst är det härligt att se att termometern visar plusgrader, att snön och isen smälter och att höra fågelkvitter efter en lång period av kall och mörk vinter.

 Samtidigt känns det jobbigt att det tar så evinnerligt lång tid tills man kan sjunka ned i en solstol efter att ha hasat runt i ett par sandaler halva dagen, det känns långt till semestern och långt tills grönskan frodas och blommorna blommar.

 Ungefär så är det fackliga arbetet. Varje år går vi ett steg i rätt riktning, det går inte fort men om man jämför med hur lönebilden och möjligheten till karriärutveckling såg ut för 20 år sedan så har det hänt massor.

 Men ibland översköljs man av en känsla av hopplöshet. Media rapporterar i princip dagligen om det pressade läget inom hälso- och sjukvården; legitimerade yrkesgrupper larmar om brister i patientsäkerheten och olidligt arbetsklimat. Ibland känns det tungt.

 Men så en dag så ser man helt plötsligt den där första tussilagon. Och andungarna som simmar runt som små dunbollar. Den första glassen på en av stadens uteserveringar smakar himmelskt gott!

 Vi behöver påminna varandra om att det faktiskt händer positiva saker och att vi KAN påverka! Och att vi som organisation har så mycket större möjligheter att arbeta för bättre villkor tillsammans än vad den enskilde individen har.

 Nu är det måndag, veckan startar upp! Vi blickar framåt! Så ut och peppa varandra! Yes we can change!

Åsa Holm, styrelseledamot avd Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!