Död men inte begraven

Skrivet av Pernilla Bjering Dahlén

3 mars 2012

Örebrobloggen

Min mormor dog imorse. Lugnt och stilla i sin säng på sitt boende, nästan 100 år gammal.

Mogården i Eksjö, där finns fantastisk personal som tar hand om de sjuka äldre. De åker på utflykter, plockar blommor, äter god mat och har fina lokaler som alltid känns fräscha. Jag riktar ett stort tack till er alla som alltid bemöter oss med ett leende och serverar min son med bullar och saft varje gång vi kommer dit.
Mitt hopp om äldrevården finns alltså kvar ändå. Många ställen falerar på grund av pressad ekonomi och kunskapsbrist, men inte på Mogården i Eksjö. I alla fall inte så att det syns utåt.
Jag tror inte på Gud. Jag är inte religiös. Men från och med idag tror jag på änglar. Både levande och döda.
Mormor somnade in lagom till att solen gick upp. Det var precis som att änglarna log och gladdes åt att få en ny kompis där ute.

20120303-172554.jpg

Följ avdelning Örebro i sociala medier!