Så otroligt, overkligt felvärderade!!

Jag har återigen tillbringat ett par dagar på kirurganestesin- mitt USÖ hem. Jätteroligt att känna mig som den anestesisjuksköterska jag är, att träffa arbetskamrater, och att förnimma lukten av operationsmiljön. Jag är verkligen hemma när det piper och larmar, när jag gnäller över de ganska obekväma, varma röntgenkläderna och när jag trasslar sladdar och slangar i sänghallen. Bland den växande mängd medicinskteknisk apparatur, alla potenta droger ( som byter namn mellan mina besök), och kompetenta kollegor hittar jag min plattform för villkors, arbetsmiljö -och patientsäkerhetsfrågor. Det känns bra!!

Det är mitt i denna högteknologiska miljö, som mina kollegor dagligen utför sitt arbete, säkert och professionellt. Jag kan bara säga: oj vad de är felvärderade!

Det är för mig otroligt och overkligt, att våra professioner värderas så lågt.

Tänker avslutningsvis, innan jag önskar alla en trevlig helg, påpeka att felvärderingen självklart gäller ALLA Vårdförbundets professioner. Jag anser att vi alla är felvärderade, utifrån vår kompetens och vad vi tillför verksamheten. Alla politiker eller arbetsgivare som känner sig osäkra på min bedömning, råder jag att beställa ett studiebesök i vårldvärlden och se med egna ögen.

Men nu önskar jag alla trevlig helg!

På återseende!

Ann-Sofie

Följ avdelning Örebro i sociala medier!