Vad har DU gjort i sommar?

Skrivet av Pernilla Bjering Dahlén

19 augusti 2011

Örebrobloggen

Vad har du gjort i sommar? En oskyldig fråga, som vi ställer till varandra nu när vi ses igen efter semestern. Vi går om varandra och har kanske inte träffats på arbetet på flera månader. Vad har du gjort i sommar? En fråga som visar på intresse för den andra och nån annan visar sitt intresse för dig.
Sommaren ska leva upp till så mycket förväntningar och förhoppningar. Vi ska vara lata och lediga, bada, läsa, hälsa på släkt och vänner som vi inte haft tid för under året, ut och resa. Men också måla fönster, fixa och dona, mer eller mindre frivilligt.
Förväntningar och förhoppningar som infriats för många och för en del har drömmen gått i kras. När vi är lediga kommer saker upp som inte märks så mycket när vardagen snurrar på. 

Nyhetsflödet från omvärlden har varit späckat med fruktansvärda nyheter sommaren 2011. Så späckat så att vi inte ens orkar undra hur läget är i Japan efter de stora katastroferna där i mars i år.
Svältkatastrofen på Afrikas horn, stora kravaller och upplopp i London, börsras kombinerat med cyniska rofferier från bolagsdirektörer – och så Utöya…

Utöya, där engagerade ungdomar från hela Norge brutalt avrättades av en iskall gärningsman. En gärningsman med en klart uttalad högerextremistisk agenda och med en hög grad av engagemang för sina idéer sedan mycket lång tid tillbaka.

    

 

Vad vill DU göra i höst???

På många arbetsplatser inom vården har det varit väldigt tufft i sommar. Till och med för tufft. En till bristningsgränsen slimmad vård står helt enkelt inte pall för 3 månaders sommarverksamhet. Patientsäkerhet och yrkesansvar någon??? 

Ingen kan förändra allt men alla kan förändra något. Det är en rättighet i vårt demokratiska samhälle att var och en kan vara med och påverka och göra sin röst hörd.
Det kan du. ”Nån annan” är helt enkelt just du.

Inspirerande läsning i höstmörkret är ”Säg ifrån av fransmannen Stéphane Hessel

Ditt engagemang i yrket och yrkets villkor är viktigt.

Just DU kan bidra till förändring och förbättring. Ta ett kliv framåt i höst!

Marianne Hiller
Ledamot Förbundsstyrelsen
Vårdförbundet avd Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!