Regionen kan inte lägga ner busstrafiken till länsdelssjukhusen?

Vårdförbundet avd Örebro har åkt runt i länet och bjudit på glögg och pepparkakor. Och syftet har också varit att träffa medlemmar och blivande sådana och höra om de utmaningar man har på de mindre sjukhusen.

Vi hade bra dialoger om lön arbetsmiljö och kan konstatera att det finns en stor portion stolthet över det arbete man gör och det sjukhus man jobbar på.
Glädjande tycker jag.

Men ett stort uppseglande bekymmer är att framförallt att busslinjerna till Lindesbergs lasarett kommer inte att angöras vid lasarettet längre, utan man kommer att få ta sig från centralstationen nere i centrum upp till lasarettet. En promenad på minst 20 minuter.
Då kanske många tycker vad gör det? Problemet blir att de som pendlar med buss inte hinner i tid till arbetsstarten, minskningen av turtätheten leder till att man antingen inte kan jobba heltid eller få åka hem mycket senare. Jag hörde också att flera på Meritor har varit tvungna att säga upp sig på grund av Länstrafikens förändringar av busstidtabellen.

Flera medarbetare som bor i Örebro kommer att behöva sluta för att bussförbindelserna försämras.

En julklapp från politiken till våra medlemmar på lasaretten i länet är återinför busslinjerna till sjukhuset och se över turtätheten så att man kan pendla till jobbet även om man inte bor på orten.

Hans Nilsson
Leg. sjuksköterska
Opinionsbildare

Följ avdelning Örebro i sociala medier!