Lucka nummer 11. Måste du jobba jul?

Jag har många ljusa minnen av alla jular jag firat tillsammans med kollegorna. (den andra familjen)

Det var otroligt tungt att åka hemifrån precis när Kalle Anka börjat och alla paket var öppnade. Familjen bänkade sig framför TV: n med magen så sådär uppspänd som den bara blir av julens frosseri. Och jag har hört efteråt frun säga vad ensam hon kände sig varannan helg när arbetet kallade, men framförallt under julhelgerna vilket jag inte fattade då.

Så fort jag kom till arbetet infann den där speciella julkänslan i min ”familj” på jobbet.
Och för min del betydde mina kollegor mycket, särskilt kollegan som höll hårt på traditioner och alltid var tomte. Varje jul fick alla varsitt paket som vi aldrig kom underfund med var de kom ifrån. En otrolig värme oss emellan som inte kom av sig själv. Det krävde öppenhet och ärlighet i alla lägen, och ibland seglade konflikter upp, och det enda valet var att lösa problemen för att kunna stå stark. Alla personer i arbetslaget var med och bidrog till den goda stämningen.

Jag önskar att alla någon gång får känna att det är så jäkla lätt att arbeta trots att vi möter människor i kris hela tiden och måste ta svåra och ibland livsavgörande beslut.
Men tack vare alla kloka och erfarna arbetskamrater som stöttade så kunde jag nästan alltid gå hem nöjd för att jag visste att vi hade gjort vårt bästa.

Tack till kollegorna i Grupp 2
Kjell
Arne
Kent
Anders

Kristin
Göran
Ove
Willy
Bengt Arne
Staffan
Kaj
och givetvis alla andra som jag arbetat med genom åren.

 

Hans Nilsson
Leg. Sjuksköterska Ambulanssjukvården Region Örebro län

Följ avdelning Örebro i sociala medier!