Önskeschema- tvättstugeschema, och lite sommar…

I de flesta undersökningar som finns ser man att personal tycker det är viktigt att få planera och kunna påverka sitt schema själv. Många arbetsplatser numera har individuell schemaplanering som det heter och det fungerar förhoppningsvis ganska bra på de flesta ställen. Jag arbetade som första linje chef under flera år och såg ibland att personalen valde bort, från det som var hälsosamma arbetstider och la sitt schema väldigt komprimerat för att få vara ledig flera dagar i rad senare. Det är ju tänkt att ca 38-40h/vecka är att rekommendera för att få en vila som kropp och själ behöver. Hade arbetsgivaren föreslagit detta schema så hade nog de flesta slagit bakut!

Det som jag själv kom fram till under de åren jag ansvarade för att min personal skulle få en dräglig arbetsmiljö samt vara en attraktiv arbetsplats, var att så länge man påverkade sitt schema själv så är de flesta ganska nöjda. Där kommer ju ansvaret på chefen att granska schemat, att det innehåller rast, veckovila samt planera in ledigheter så personalen får ut sina semesterdagar också. Sen är det ju också en önskan man gör när planering sker, det är inte alltid det går att få precis som det önskas. Precis som till jul brukar jag säga…

En annan viktig sak jag upptäckte är att RÄTTVISA är en stor sak. Millimeter rättvisa går aldrig och är nog egentligt inget att sträva efter men det kan aldrig vara en person som alltid flyttar sina arbetspass det måste delas på.

Inför sommaren vill jag påminna om att ska du själv lägga ditt sommarschema, lägg ett jämt schema, dvs att du inte lägger glesare under semesterveckorna så det inte går åt så många semesterdagar, då blir resten av sommaren för tuff, då det ofta ändå är högt tempo under sommarmånaderna. Eller tvärtom, jobbar du 75% ska du lägga ett 75% schema även under semesterperioden, annars blir det missvisande.

Kom ihåg att:

  • Enligt semesterlagen har alla rätt till 25 dagars semesterledigt per år. I många av våra kollektivavtal har du dessutom rätt till ytterligare semesterdagar. Du kan också ha rätt till fler dagar enligt ditt eget anställningsavtal.
  • När du är du ledig behöver du inte vara tillgänglig för din arbetsgivare.
  • Det är arbetsgivaren som har ansvaret för verksamheten.

Helena Nyrén
Leg. Sjuksköterska

Följ avdelning Örebro i sociala medier!