Politisk utan parti

valen2014

Allt i samhället består egentligen av politik: Vi föds på sjukhus vars ekonomi och styrning är politisk, vi går på dagis, förskola, grundskola och gymnasium, kanske till och med högskola under de premisser som skapas av politiska beslut. Vare sig vi arbetar inom privat eller offentlig sektor ligger alltid politik till grund, och när vi behöver vård i livets slutskede är vården planerad politiskt, både inom privat och offentlig vård. Hur ska vår nation hantera omvärlden utanför gränserna? Hur ska vårt lands försvar byggas upp och hur ska vårt skattesystem se ut? Samhället ÄR politik.

Det är Vårdförbundet också.

Men vi är inte partipolitiska. Vårdförbundet driver en politik, en agenda för hur vi anser att vård och omsorg, men även utbildning, borde se ut för att fungera optimalt. Det går att finna politik från de allra flesta partier som matchar Vårdförbundets tankar och idéer på något vis.

2014 är ett extremt politiskt år. Ordet extremt passar in på många sätt; många främlingsfientliga vindar blåser över Europa och vi måste motarbeta människoföraktet innan det har blåst upp till full storm! Ta chansen! Vi har många val att göra i år!

Den 25 maj är det val till EU parlamentet. Detta val är precis lika viktigt som valet den 14 september då vi väljer hur vår nation ska styras.

Det är inte alltid lätt att välja. Det finns många olika valbarometrar på nätet där du kan fylla i ett antal frågor för att sedan få matchning i vilket parti som motsvarar dina åsikter bäst.  Vi vill också hjälpa dig att fatta beslut!

Imorgon är sista anmälningsdag till Vårdförbundets stora debatt om vården, som äger rum den 21 maj. Våra lokala politiker finns på plats och svarar på dina frågor och sedan avrundar vi kvällen med politisk satir av Özz Nüjen. Kan det bli bättre?!

Vi fortsätter att bjuda in partierna till frukostmöten för att diskutera vårdfrågor och vi har väldigt många politiker som trampar runt i våra skor ute i verksamheterna. Har du stött på någon?

I början av veckan fick  Örebro Kommun besök av kommunpolitiker Fisun Yavas (s).

”Idag var det dags att följa med sjuksköterskan Marie ”Gå en dag i mina skor” . Vill tacka Marie för ett gott bemötande och bra bild (1)information. Det är mycket värdefullt att vara med det dagliga arbetet i våra vård och omsorgs boenden. Vill även tacka samtliga medarbetare på Skebäcksgården för det fina arbetet ni gör” 

Vi är jättestolta att våra medlemmar visar sin kompetens och presenterar sina verksamheter för våra förtroendevalda politiker! Tänk på att det är genom politik som vi kan påverka. Och det går faktiskt att påverka!  Nästa vecka är det dags för  Kristdemokraterna att prova våra skor.  Vi återkommer!

Trevlig politisk söndag!

Åsa Holm

Följ avdelning Örebro i sociala medier!