Fototävling: tema Biomedicinska analytiker!

EPBS (European Association for Professions in Biomedical Science), det vill säga, den europeiska organisationen för biomedicinska analytiker har utlyst en fototävling på temat biomedicinska analytiker, Bakgrunden till detta är dels att uppmuntra biomedicinska analytiker till att fotografera sin verksamhet men också att faktiskt få fram fotografier som är representativa för vår verksamhet. Om ni någonsin har googlat på fotografier med sökord som biomedicinsk analytiker (eller liknande) så får man antingen upp 12-åringar iklädda labbrockar som litet käckt kikar ner i ett mikroskop eller äldre herrar med stetoskop runt halsen som lyser på ett föremål med ficklampa. Ja, nu raljerar och överdriver jag en smula, men inte alltför mycket. Därför vill EPBS skapa en bildbank, i första hand för egen användning, men som också medlemsorganisationerna kan använda, i syfte att ge en verklig bild av biomedicinska analytiker. Och nu har du möjlighet att bidra till detta.

EPBS fototävling är öppen för alla, men tävlingsbidrag ska skickas in efter att kontakt tagits med antingen mig på Vårdförbundet eller med Tanja Wijkmark på IBL (tanja.wijkmark@ibl-inst.se).

Deltagarformulär och alla kriterier för tävlingen kan du hitta på EPBS webbsida som du hittar här: www.epbs.net . Du kan också hitta information på EPBS:s Facebook-sida som du också kan passa på att “gilla” för att hålla dig uppdaterad.

Något du behöver vara uppmärksam på när det gäller fototävlingen är att du ger EPBS fri nyttjanderätt av ditt bidrag när du skickar in det till tävlingen.

-Och vad kan man vinna?

Ära och berömmelse! Och det blir fina priser till den eller de som vinner tävlingen!

Lämna en kommentar

*