Halvtidsbyte i laguppställningen

Annelie Söderberg

Även om vädret hittills inte gett sken av att sommaren pågår så talar vård-verskamheten runt om i vård-Sverige i allmänhet och vård-Västerbotten i synnerhet om att årets vård-utmaning är här.

1:a halvlek är avklarad och såväl lagledare som lagspelare har överlämnat spelet åt avbytarna. Förhoppningsvis har energin och lagandan återfunnits efter en skön semesterperiod.

Inför 2:a halvlek hoppas vård-Västerbotten på att vårdbehövande, lagspelare och lagledare lyckas driva vården i samma goda anda och att Västerbottningen, ingen nämnd och ingen glömd, lyckas bibehålla hälsan.

Sommaren går snabbt och kommer snart vara i ljust minne bevarad. Vårdförbundet Västerbotten önskar att du som medlem fyller i den enkät om sommarsituationen på din arbetsplats, som du fått i din e-post. Detta för att kunna justera laguppställningarna utifrån rådande matchbild och dra lärdom inför kommande somrar.

Här har Vårdförbundet en viktig uppgift att med bibehållen styrka se till att vården bedrivs med rätt kompetens och med goda arbetsvillkor.

Påverkansarbete tar tid och får inte stanna upp även om vård-sommaren i högsta grad pågår.

Trevlig Sommar!

Martin, Specialistsjuksköterska och Styrelseledamot i Vårdförbundet avd. Västerbotten.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!