Lön och kompetensförsörjning

Just nu är årets löneprocesser på väg att startas upp. Det ska hållas lönemöte mellan Region Örebro län och Vårdförbundet i veckan och innan våren gått över i sommar ska årets löner vara klara och fördelade.

Förra året fick Vårdförbundets medlemmar i Region Örebro län ett genomsnittligt påslag på cirka 800 kronor. Det var en siffra som många av våra medlemmar blev mindre glada över. Men ska en tala klarspråk så blev många arga, ledsna och nedvärderade.

Föregående år har den genomsnittliga ökningen legat högre. Runt 1500 kronor istället för det 800 som nu skapade mer eller mindre ramaskri.

Vi på Vårdförbundet kan bara hålla med. Löneökningarna 2016 var vi verkligen inte nöjda med.

Inför årets lönerevision vill jag därför skicka med arbetsgivaren att jag förväntar mig mer av årets lönerevision. 800 i genomsnitt i ytterligare en vända vore katastrofalt. Vi ser redan idag stora kompetensförsörjningssvårigheter och min bedömning är att om det blir ungefär samma påslag 2017 som det blev 2016 är risken stor att kompetensförsörjningsproblematiken får sig ytterligare en skjuts.

Det kommer inte bli lättare att rekrytera personal om en dessutom har rykte om sig att ge dålig ersättning till den personal som arbetsgivaren så gärna behöver för att kunna hålla de vårdplatser som finns öppna. Skulle arbetsgivaren tappa än fler anställda skulle vårdplatserna behöva skäras ner ytterligare.

800 kronor i genomsnittlig löneökning var på tok för dåligt 2016. Låt 2017 bli ett bättre år. Det vinner alla på.

 

Marcus Folkö Müntzing

Legitimerad sjuksköterska

Vice avdelningsordförande Vårdförbundet Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!